Hatósági engedélyek beszerzése

A lakóépületek kivitelezésének elkészültét követően az Építtetőnek kezdeményeznie kell a használatba vételi eljárás lefolytatását!

Ehhez szükséges az érintett Közmű Szolgáltatók engedélyének beszerzése. Az új jogszabályok szerint erre online felületen van lehetőség. Ebben tudok Önnek segíteni, hogy gyorsan és idejét megspórolva beszerezhesse a nyilatkozatokat.

A megváltozott jogszabályok miatt a használatba vételi engedélyt a lakóépületeknél a Hatósági Engedély váltotta fel. Általában a bankok az utolsó hitel részlet folyósítását a hatósági engedélyhez kötik. Ezért fontos, hogy a használatbavétel azaz a hatósági engedély megszerzése minél gyorsabban megtörténjen. Továbbá a hatósági engedély megszerzését jogszabály írja elő, ami az Építtető felelőssége!

A hatósági engedély igényléséhez szükség van e-napló és ÉTDR felület használatára, valamint többféle nyomtatvány összeállítására ami az Építtetők többségének nehézséget okoz. Nem is beszélve az utána következő feladatokra.

Természetesen a hatósági engedély megszerzéséhez szükséges előfeltételeknek is biztosítottnak kell lenniük. Ez a feltétel lista jogszabályokban rögzített és az Illetékes Kormányhivatal előírásai szerint van meghatározva. Ezekről a feltételekről minden esetben személyes, vagy online egyeztetést tartok mielőtt beadom az engedély kérelmet.

Amennyiben a feltételek adottak a hatósági engedély 15 nap alatt megszerzhető, de általában a tapasztalat szerint inkább 1 hónap.

Amennyiben úgy gondolja tudok Önnek segíteni, kérem tájékozódjon az árainkról.

Díjszabás
Web Design: Free Website Templates